Civil szervezetek

Együtt Szentlászlóért Kulturális Egyesület

Tevékenység:

Pusztaszentlászló község kulturális- és sportéletének támogatása. A helyi hagyományok őrzése. A község turisztikai lehetőségeinek fejlesztésében való közreműködés.

Cím: 8896 Pusztaszentlászló Kossuth utca 95.

Vezető: Dr Jandó Zoltán

Tel.:+3620/491-4221

E-mail.:

Pusztaszentlászlói Polgárőr Egyesület

Tevékenység:

A közrend és közlekedésbiztonság helyi támogatása. Bűncselekmények- és baleset megelőzési felvilágosítás. Az önkormányzat gyermek- és ifjúságvédelmi feladatainak támogatása. Rendezvények lebonyolításában történő segítségnyújtás. A bűnmegelőzésben való közreműködés érdekében közterületi járőrszolgálat és figyelőszolgálat ellátása.

Cím: 8896 Pusztaszentlászló Kossuth utca 87.

Vezető: Berta Ferenc

Tel.:+3630/942-0035

E-mail.:berta0525[at]gmail[dot]com

"Ovi-Suli' Alapítvány Pusztaszentlászló

Tevékenység:

Cím: 8896 Pusztaszentlászló Kossuth utca 112.

Vezető: Horváthné Lukács Judit

Tel.:

E-mail.:

Haladás Horgászegyesület Pusztaszentlászló

Tevékenység:

Helyi horgászati lehetőség biztosítása. A sporthorgászat népszerűsítése. A szabadidő kulturált eltöltése feltételeinek megteremtése. A természeti értékek megőrzése, védelme. A horgász hagyomány és etikai szabályok továbbadása. Horgászati ismeretek gyarapítása, átadása. Bérhorgásztatás, horgásztanya működtetés.

Cím: 8896 Pusztaszentlászló Kossuth utca 95.

Vezető: Dr. Jandó Zoltán

Tel.:+3620/491-4221

E-mail.:horgaszep[at]gmail[dot]com

Újhegyi Borbarátok Egyesülete

Tevékenység:

Pusztaszentlászlón és környékén élő szőlő és bortermelő gazdák tekintetében a szőlészeti és borászati munka szakmai színvonalának emelése. Az innovatív borkészítési technológiák népszerűsítése. Szakmai tárgyú előadások és rendezvények szervezése, borbírálatok rendezése. A kulturált borfogyasztás megvalósítása, a gasztronómia és a kulturális programok elősegítése. Pusztaszentlászló területén folyó szőlő- és bortermelés fenntartása, bővítése, a borminőség javítása, a Pusztaszentlászlón termelt borok szélesebb körű megismertetésével. A községben található zártkerti pincék, szőlők kulturális, történelmi és építészeti örökségének megóvása, hagyományainak megőrzése, őshonos szőlő- és gyümölcs fajták szaporítás. A hagyományos magyar pálinka, mint Hungarikum hazai és nemzetközi népszerűsítése, kulturált fogyasztásának terjesztése. A bortársadalom segíteni kívánja a patrióta felfogás megvalósulását a borkultúra népszerűsítését.

Vezető: Kaj István

Cím: 8896 Pusztaszentlászló 577A/hrsz

Tel.:+3630/525-1130

E-mail.:ujhegyi.borbaratok[at]gmail[dot]com

Dalkör Pusztaszentlászló

Tevékenység:

Tevékenységük célja a környékbeli népi hagyományok őrzése, továbbadása. Repertoárjukban többnyire zalai népdalcsokrok szerepelnek, de szívesen éneklik más tájegységek dalait is. A községi rendezvények állandó résztvevői. Nem csak dalokat, prózát is előadnak az programokhoz illően. Vidám előadásmódjukkal igazi életörömet sugároznak

Vezető: Koltai Erzsébet

Cím: 8896 Pusztaszentlászló Kossuth utca 95.

Tel.:+3630/474-8711

E-mail.:

Kovács Viktória amatőr fotós